SSS (Sıkça Sorulan Sorular)

SIKÇA SORULAN SORULAR

BRIGHT’a nasıl katılabilirim, merkezde nasıl yer alabilirim, nereden başvurmalıyım?

Gönüllü olarak her zaman aramıza dahil olabilir ve Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’ne katkıda bulunabilirsiniz. İnternet sitemizde yer alan gm@boun.edu.tr adresine mail yollayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Girişimimi BRIGHT’a nasıl taşıyabilirim?

Bunun için üç yol var: Birincisi merkezdeki gönüllü öğrencilerin organize ettiği Pitching Day etkinliğine fikrinizle beraber katılabilirsiniz. Sonrasında feedback seanslarından faydalanabilir ve merkez direktörünün onayı sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik  Merkezi’nin çatısı altında fikrinizi hayata geçirebilirsiniz.

İkincisi http://girisim.boun.edu.tr/ adresindeki DREAMBU Kuluçka Merkezi Başvuru Formu üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Son olarak ise DREAMBIGG programı vasıtasıyla da aramızda yer alma ve sağlayacağımız fırsatlardan yararlanma şansını yakalayabilirsiniz.

Proje fikrim var fakat henüz gerçekleştirmek için adım atmadım, yine de fikrimi BRIGHT ta hayata geçirebilir miyim?

EVET. Boğaziçi Girişimcilik Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne başvuru yapmanız için projenizi/iş fikrinizi belli bir aşamaya taşımış veya MVP çıkarmış olmanız gerekmez. Motivasyonunuz ve fikriniz olduğu sürece bize başvurabilirsiniz.

BRIGHT’ın girişimimi hayata geçirme aşamasında bana/bize sunduğu fırsatlar neler?

Merkez olarak size mentorluk desteği sağlıyor ve iş fikrinizi oluşturmanızda ve hayata geçirmenizde yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda size gerekli bağlantıları sağlıyor ve girişiminizi hızlandırıyoruz. Direkt olarak girişiminize yatırım yapmıyoruz fakat yatırım aşamasında iseniz gerekli bağlantıları kurmanıza yol açıyor ve sizleri yatırımcılarla tanıştırıyoruz.

BRIGHT’a katılmak için ne gerekli?

Motivasyonunuz ve hevesiniz dışında hiçbir şey gerekmez. Sınıf, bölüm fark etmeksizin istekli olduğunuz ve bize başvurduktan sonra yapacağımız mülakattan geçtiğiniz durumda sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.

BRIGHT’ın gelecekten beklentileri ve hedefleri neler?

Amacımız önce Türkiye’nin en çok girişimci yetiştiren üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi bünyesindeki herkese, sonrasında ise Tüm Türkiye’ye girişimcilik zihin yapısını kazandırmak, iş arayan değil iş yaratan bireyler yetiştirmek, aynı zamanda bunları yaparken “Boğaziçi 2030” vizyonunu oluşturmak ve hayata geçirmek.